Fırında sebzeli tavuk
Pişirme torbasının içine 2 adet tavuk budunu yerleştirin. 2 adet patates ve havucu küp küp doğrayın. Yarım su bardağı bezelyeyle birlikte tavukların yanına ekleyin. Küçük bir tavaya salçayı koyun. Salçanın içine 1 su bardağı su ekleyip sulandırın. Tavanın içine tuz, limon suyu ve ayçiçek yağını koyup karıştırın. Hazırladığınız sosu da tavuğun olduğu poşetin içine dökün. Tüm malzemeleri bu şekilde birbiriyle karıştırın. Daha sonra, poşetin ağzını sıkıca kapatın. Bir tepsiye yerleştirin. Bir çatalın ucuyla poşette iki küçük delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra tepsiyi fırından alıp, tavuğu torbadan çıkarın. Yemeği tabağa koyup, servis yapın.
MALZEMELER * 2 adet tavuk budu
* Yarım su bardağı bezelye
* 2 patates
* 2 adet havuç
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı su
* 1/4 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 dilim limon suyu
* Dilediğiniz miktarda tuz
* 1 adet pişirme torbası
|