kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatlılar ve şaraplar
Boğaz'a nazır lezzet mekânı
Tatlılar ve şaraplar

Tatlılar ve şaraplar

Tatlılarda dondurmaların günlük olarak bizzat yapıldığı yolundaki açıklamayı okumak insana mutluluk veriyor. Zira bugün kendi dondurmasını yapan restoran neredeyse yok. Bu bölümde bir not daha var: "Baklava ve sarığıburma Gaziantep'te Zeki İnal ve ailesi tarafından çok az miktarda üretilip pazartesi hariç her gün Erguvan'a gönderiyor" deniyor. Zeki İnal, Antep'in en iyi iki baklavacısından biri. Onun baklavalarını Boğaz'a karşı taze taze yiyebilme olanağı, ta Tayland'dan getirilmiş karideslerden çok daha fazla heyecan verdi bana. Tatlıların diğer seçenekleri ise sakızlı sütlaç, krem karamel, krem brüle ve meyveden ibaretti. Erguvan'ın şarap menüsü hatırladığım kadarıyla Mikla'nınkinden farksızdı. Yerli şarap çeşitleri Doluca ve Kavaklıdere ürünlerinin dışında Corvus ve Cankara'nın şaraplarından oluşuyordu ve fiyatları abartılı değildi. Yabancı şarap çeşitleri ise yemek menüsünün tersine, çok zengindi. Beni bu menüde en çok etkileyen, kadehle verilen şaraplar bölümü oldu. Erguvan'da tam on beyaz, on kırmızı ve sekiz yabancı şarap kadehle de satılıyor. Üstelik bu şaraplar her yerde olduğu gibi en ucuz ve en kötü markalardan derlenmemiş, en iyilerden başlayarak sıralanıyor. Sadece bir kadeh şarapla yetinmek isteyenleri koca bir şişe açmak zorunda bırakmayan bu çağdaş uygulama başlı başına övgüye değer.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel...
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince...
Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
Türk sokak modasını yansıtan kıyafetler tasarlayan Biswear, dünyaca...
Bikininin çok parçalı öyküsü
Bugün kadınların vazgeçemediği bikiniyi, 60 yıl önce ilk kez...
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında İtalya'dan...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler yaratamıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.