Körili yumurta
Zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yumurtaları ara ara yavaşça karıştırarak kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Tencerede yağın 1 çorba kaşığını tekrar ısıtın. Bu yağda hardal tohumunu üzeri kapalı olara yüksek ateşte 30 saniye, tohumlar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Sarımsak, zencefil ve soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kimyon, köri, kakule, domates, şeker ve suyu karıştırarak ilave edin. Sosu kaynama noktasına getirip, yumurtaları ilave edin ve ısıyı düşürün. Üzeri kapalı olarak 5 dakika ağır ağır pişirin.
MALZEMELER 4 kişilik * 8 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı hardal tohumu
* 1 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 2 çorba kaşığı köri
* 1/2 tatlı kaşığı tane kakule
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 su bardağı su
|