|
|
Kayısı lokması
Yumurtaların sarı ve beyazını ayırın. Margarin, yumurta sarısı ve yoğurdu iyice karıştırıp, krema haline getirin. Sirke, kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu ilave edin. Hamur haline getirip, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamurları 10 cm. çapında yuvarlaklar şeklinde açın. Kayısı ve cevizi karıştırıp, açtığınız hamurlara 1'er tatlı kaşığı koyun. Hamurların kenarlarını harcı taşırmadan ortada toplayın. Yumurta beyazlarını hafifçe çırpın. Hamurları önce yumurta beyazına, sonra dövülmüş bisküviye bulayıp, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 2.5 su bardağı un (elenmiş)
* 3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 1 su bardağı kayısı reçeli (suyu süzülmüş)
* 3 adet sade bisküvi (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
|