kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Midye Salma Pilavı (İzmir)
Seyyar tezgâhından AB'ye
Midye Salma Pilavı (İzmir)

Midye Salma Pilavı (İzmir)


Tijen İnaltong'un 'Her güne bir yemek' tariflerinden evde de uygulayabileceğiniz bir seyyar satıcı tarifi sunalım: 1 kg temizlenip yıkanmış midye 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 rendelenmiş tarla domatesi 1 ufak doğranmış soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı kaynar su tuz, karabiber ve az tarçın (4-6 kişilik) Midyeleri temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe haşlayın, süzülmeye bırakın. Dondurulmuş midyeler için bu işlem gereksiz. Tencereye zeytinyağı ve soğanı koyup, beş dakika kavurun. Pirinçle midyeleri ilave edip, kavurduktan sonra diğer malzemeleri ekleyin, karıştırın ve çok kısık ateşe suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tencereyle kapağın arasına iki kat kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebileceğiniz pilavınızı domates, maydanoz ve diğer yeşilliklerle süsleyin Batılı ülkelerde içinde 'r' harfi olan aylarda yenirmiş midye. Mart-nisan aylarında yumurtlayan midyeler çok tuzlu sularda yağlanamaz, yaz aylarında ise tuz oranının düşük olduğu yerleri, derinleri tercih ederlermiş. Midye tavacılar ya da midye dolmacılara duyurulur. Bugün artık temizlenip dondurulmuş olarak midye bulmak mümkün. Ancak işin uzmanları diyor ki suyun filtresi olan midyenin temiz sulardan toplanmış olması şart.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel...
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince...
Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
Türk sokak modasını yansıtan kıyafetler tasarlayan Biswear, dünyaca...
Bikininin çok parçalı öyküsü
Bugün kadınların vazgeçemediği bikiniyi, 60 yıl önce ilk kez...
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında İtalya'dan...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler yaratamıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.