Sirkeli mantar
Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yumuşayıncaya kadar soteleyin. Şarap, piliç suyu, limon suyu, sarmısak, tuz ve karabiberi katıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Mantarları ilave edip, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sosuyla beraber ayrı bir kaba alıp, üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Mantarları delikli bir kepçe ile tabağa alın. Üzerlerine kalan sostan gezdirin ve biberiye serpin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER
* 1/2 kg. mantar
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı sirke
* 200 ml. piliç suyu
* 1/2 adet limonun suyu
* 2 diş sarmısak
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 çorba kaşığı biberiye (taze)
|