Kekikli çorba
Tereyağını eritip patates ve soğanları kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika soteleyin. Etler, tavuk suyu ve kekik dallarını ilave edip, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Kekik dallarını ayırıp, karışımı püre haline getirin ve bir tencereye geçirin. Süt ve kıyılmış kekik yapraklarını karıştırarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1,5 kg patates (soyulmuş, küp doğranmış)
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 3/4 su bardağı taze soğan (iri doğranmış)
* 2 adet piliç kalça kuşbaşı
* 4 buçuk su bardağı tavuk suyu
* 2 dal kekik (taze)
* 1 buçuk su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı kekik yaprağı (ince kıyılmış)
* Tuz, n karabiber
|