Etli sufle
Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı soteleyin. Etleri ilave edip 5 dakika daha soteleyin. Ispanak, tuz ve karabiberi harmanlayıp, ovun. Sotelediğiniz etin yarısını ve naneyi katıp iyice karıştırın. Yufka ve ıspanaklı malzemenin yarısını 35 santim çapında derin bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine sırayla kalan ıspanak karışımı ve etleri koyun. Süt ve yumurtayı iyice çırpıp fırın kabındaki malzemenin üzerine gezdirin. Yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine peynir serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 diş sarmısak
* Yarım kilo ıspanak
* 2 adet yufka
* 2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı nane
* Tuz, n karabiber
|