Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yoğurtlu barbunya MALZEMELER * 1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya * 2 adet kuru soğan * 2 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı krema * 3 diş sarımsak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet kesme şeker * Tuz, kırmızıbiber, maydanoz Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Sucuklu tost MALZEMELER * 4 dilim tost ekmeği * Yarım kangal acılı sucuk * 4 çorba kaşığı krem peynir * 2 çorba kaşığı kaşar peynir * 4 çorba kaşığı domates * 2 çorba kaşığı yeşil biber * 4 çorba kaşığı zeytinyağı Sucuk, krem peynir, kaşar peyniri, domates ve yeşil biberi büyük bir kapta iyice harmanlayıp, karıştırın. Tost ekmeklerini 1'er çorba kaşığı zeytinyağı ile önlü arkalı yağlayın. Sucuklu harcı yağlı ekmeklerin üzerine kenarlarından biraz içeride olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
Elmalı lahana MALZEMELER * 750 gram lahana (iri doğranmış) * 1 adet iri elma (soyulmuş, dilimlenmiş) * 1/3 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı ekmek kırığı * 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) Lahanaları kaynar suda gevrekliklerini tamamen kaybetmeden, hafif yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika haşlayıp süzün ve 3 eşit parçaya bölün. Dilimlenmiş elma ve şekeri 2 eşit parçaya, ekmek kırığını da 3 eşit parçaya bölün. Yağlanmış 2 litrelik fırın kabına lahana, ekmek kırığı, şeker, elmayı sırasıyla yerleştirin. Son ekmek kırıklarını serpmeden önce yerleştirdiğiniz malzemeleri bastırarak yavaşça düzleştirin. Ekmek kırıklarını serpip, en üste tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında, üzeri kapalı olarak, yaklaşık 45 dakika pişirin. Üstünü açıp 15 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın. Not: Arzu ederseniz fırın kabına biraz tarçın ya da kimyon serpebilirsiniz.
|