Patlıcan dolması
Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkarak sularını süzün. Sonra uzun uzun kesip, kızartın ve soğutun. Kıyma ve soğanı başka bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun ve içine pirinç ilave edin. 1 kahve fincanı su koyup, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra içine tuz, karabiber, maydanoz ilave edip karıştırın. Komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin, 1,5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatın. Fırın tepsisine çevirin. 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su ile ezin. Üzerlerine yavaş yavaş ilave edin. Ayrıca 1 dilim domates, 1 dilim biber koyun; kızgın fırında 5 dakika daha pişirin.
MALZEMELER 4 kişilik * 3 adet patlıcan
* 200 gr. kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı salça
* Tuz, karabiber
* 2 adet domates
* 1 adet sivribiber
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Kızartmak için: * Sıvıyağ
|