Yayla tatlısı
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı
* 50 gram file antep fıstığı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı un
* 5 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı irmik
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: * 2.5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
|