Lezzet Güneşi
Tavuklu kadayıf böreği
Tereyağını eritin. Tel kadayıfla iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın. Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyun ve ince kıyılmış sarmısağı soteleyin. Tavuk etlerini, küp doğranmış domates, sivribiber, tuz ve karabiberi soteleyin. Kısık ateşte, kendi suyuyla pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın. İçine konserve mantar, köri, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırın. Tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Üzerini kalan kadayıf ile kapatın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk süt ve tavuk suyu gezdirip servis yapın.
* 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 diş sarmısak * 1 adet tavuk göğsü * 2 adet domates * 2 adet sivribiber * 10 adet konserve mantar * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 1 çay kaşığı köri * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı tavuk suyu * Tuz, karabiber
|