Küresel yaşam hasta ediyor
'Koş' diyorlar koşuyoruz, 'ceviz ye' diyorlar yiyoruz. Ama yine de hasta ve yorgunuz! Doç. Dr. Kemal Yeşilmen, modern insanın kendini sürekli hasta hissetmesini 'çaktırmadan' dayatılan 'küresel yaşam tarzı'na bağlıyor: Seçimlerimizi daima bizim adımıza birileri gizlice yapıyor
Dengesiz beslenme, düzensiz hayat, yoğun iş temposu nedeniyle pek çoğumuz her yeni sabaha yorgun, bitkin ve unutkan uyanıyoruz. Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen 'Hastalık Üreten Yaşam Tarzımız Nasıl Değişir' isimli kitabında küresel sisteminin dayattığı yaşam tarzının hastalıkların oluşmasında önemli bir paya sahip olduğunu savunuyor. Siyami Ersek Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Şefi olarak görev yapan Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen, hastalıkların perde arkasını ve oluşum mekanizmasını aydınlatan fizyopatoloji ihtisasına sahip bir doktor. Yeşilçimen, kitabında sağlıksız yaşam tarzının hangi sinsi ve karanlık güçlerce pompalandığını anlatıyor. Değiştirilmek istenen ancak çoğu kez teslim olunan ve terk edilmedikçe sürekli hastalık üreten yaşam tarzını empoze eden küresel sistemi deşifre ediyor. Cep telefonundan hamburgere, koladan sigaraya kadar her türlü silahın, 'hayatı kolaylaştırır' sloganıyla insanları gönüllü olarak teslim aldığını savunan Doç. Dr. Yeşilçimen, "Küresel yaşam tarzı seçeneklerimizin listesini önceden hafıza kartımıza işliyor" diyor ve ekliyor: "Seçimlerimizi daima bizim adımıza birileri gizlice yapıyor. Hatta ne giyeceğimizden ne yiyeceğimize kadar herşey beynimize bir virüs gibi gizlice yüklenen dış programlar tarafından belirleniyor."
BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ Her yerden hasta ve hastalık fışkırdığını belirten Doç. Dr. Yeşilçimen, yaşam tarzımızın bataklıkların sivrisinek ürettiği gibi hastalıklara yol açtığını kaydederek, "Şöyle bir çevrenize bakın, sağlam insan yok gibi. Sağlam zannettikleriniz bile aniden ölüp gidiyor" diyor. Doç. Dr. Yeşilçimen, sigara, alkol, tuz tüketimi, yanlış ve aşırı beslenme artarken, 'Bermuda şeytan üçgeni' konusunda uyarıyor: "Koltuk, araba ve asansör' üçlüsünden uzak durun."
YUNUS EMRE'Yİ HATIRLA Doç. Dr. Yeşilçimen'e göre; yaşam tarzınız düşünce ve isteklerinize uymuyorsa (örneğin sigarayı bırakmak, kilo vermek, spor yapmak, sağlıklı olmak istiyor ama bir türlü gerçekleştiremiyorsanız) 'derin yönetmen'in denetimi altına girmişsiniz demektir. Hayatınızın kontrolünü yeniden ele geçirmenin yolu ise 'derin irade'nize sahip çıkmanızdır. Yunus Emre'nin 'Bir ben var bende, benden içeri' dizesini örnek gösteren Doç. Dr. Yeşilçimen, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Derin irade; bizim özümüz, gerçek benliğimizdir. Yaşam tarzımızın nasıl olacağı konusunda asıl kararı veren, genetik şifremizdir. 'Derin yönetim' ise bizi bizim adımıza yönetmesi gereken bilinçaltı örgütümüz, pilotumuzdur. Güncel tabiriyle bizi yöneten içimizdeki Alaaddin'in sihirli lambasıdır. 'Derin yönetmen' ise Alaaddin'in lambasından çıkan devdir."
|