Bu tabloyu kesip buzdolabına yapıştırın
Amerika'da yapılan araştırmaya göre sadece bitkisel besinlerle beslenen, az yağ tüketen toplum gruplarında her türlü kanserin çok seyrek görüldüğü belirlendi. Araştırma sonuçları aşağıdaki besinleri 'kanser kalkanı' olarak nitelendiriyor: Sebzeler: Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, salatalık, asma yaprağı, pazı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, domates, pancar, roka ve nane. Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, barbunya, bezelye, soya fasulyesi. Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma. Kuruyemişler: Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz. Tahıllar: Tam buğday ekmeği, kepekli, çavdar, yulaf ekmeği ve bulgur. Hayvansal ürünler: Karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yoğurt, peynir, yağsız ve az yağlı süt.
|