|
|
İrmik tatlısı
Hamur için bir kapta un, irmik, kabartma tozu, tozşeker, yoğurt ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu arada şerbetin tüm malzemesini bir tencerede kaynatın ve sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız malzemenin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice emince, su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesip, servis tabağına aktarın. Tüm malzemeyi bu şekilde kestikten sonra kalan kırıntıları kakao ile ezip, yuvarlakların üzerine ayrı ayrı düzgünce koyun. Krem şantiyi sütle iyice çırpın ve krema pompasına koyun. Kakaolu yuvarlakların üzerine şekillice sıkın. En üstü narlarla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER
Hamuru için:
* 5 çay bardağı un
* 1 buçuk çay bardağı irmik
* 2 paket kabartma tozu
* 2 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı yoğurt
* 4 adet yumurta
Şerbeti için:
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 adet limonun suyu
Süslemek için:
* 2 çorba kaşığı kakao
* Yarım çay bardağı süt
* 1 paket toz krem şanti
* Arzuya göre nar
|