|
|
Lezzet Güneşi
Buhara pilavı Eti, üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kalan suyunu ayırın. Yayvan bir tencerenin en altına haşlanan etleri dizin. Üzerine soyulmuş ve iri iri doğranmış soğanları koyun. Soğanların üzerini kapatacak şekilde karabiber serpin. Üzerine kıyılmış maydanozları koyun. Maydanozun üzerine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış sivribiber ve rendelenmiş havucu koyun. Diğer tarafta 1 saat tuzlu suda beklettiğiniz pirinci sıvıyağda, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tenceredeki malzemelerin üzerine yerleştirin. Suyu ve ayırdığınız et suyunu katıp, tereyağını ekleyerek, kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ateşten indirdikten sonra 1 saat dinlendirin. Büyükçe, yuvarlak bir tabağı tencerenin ağzına kapatarak ters çevirin ve servis yapın.
MALZEMELER * Yarım kg. yağsız kuşbaşı et
* 1 demet maydanoz
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet küçük domates
* 3-4 adet sivribiber
* 2 adet soğan
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı nYarım su bardağı sıvıyağ
* 1 buçuk çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber
|