kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
IMF'ye borcumuzu şakır şakır ödüyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin, IMF'ye olan borcunun 24 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Göreve geldiğimizden bu yana IMF'ye borcumuzu şakır şakır ödedik. Şu anda kalan borcumuz 11 milyar dolar'' dedi.

Erdoğan, partisinin Şırnak Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, sonbaharda büyük kongreyi yapacaklarınıbelirterek, 2007 yılında yapılacak genel seçimlere hazır hale geleceklerini söyledi.

Partililere, ''Sizler zaten her şeye hazırsınız'' diyen Erdoğan, AK Parti'nin daha güçlenecek
bir noktaya taşınacağını söyledi. İktidara geldiklerinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleedeceklerini söylediklerini kaydeden Erdoğan, bu konuda gösterdikleri çabaları dile getirdi.

Erdoğan, devletin nemalardan dolayı çalışanlara 14.5 katrilyon lira borcu bulunduğunu, bunun 12 katrilyon lirasını ödediklerini, Haziranın 20'si itibariyle de tamamını ödeyeceklerini bildirdi. İmar Bankası'ndan dolayı 8.5 katrilyon liralık bir maliyetin ortaya çıktığını anımsatan Erdoğan, şu ana kadar bunun 6.5 katrilyonunun ödendiğini kaydetti.

Bazı çevrelerin AK Parti'ye yönelik olarak 'IMF ile yatıyor, IMF ile kalkıyor' ifadelerinde bulunduğunu bildiren Erdoğan, Türkiye'nin, IMF'nin 29 kurucu ortağından biri olduğunu kaydetti.

Erdoğan, ''IMF dünyada hangi ülke için 'bu güvenilir ülke' diyorsao ülkeye kredi veriliyor. 'Güvenilir ülke değil' diyorsa o ülkeye kredi verilmez'' dedi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 24 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Göreve geldiğimizden bu yana IMF'ye borcumuzu şakır şakır ödedik. Şu anda kalan borcumuz 11 milyar dolar''şeklinde konuştu.

Erdoğan, göreve geldiklerinde Merkez Bankası rezervlerinin ise 26 milyar dolar olduğunu belirterek, şu anda rezervlerin 58 milyar dolaraulaştığını anımsattı. Aradaki farkın 32 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, bunun Türk Lirası ile 48 katrilyon olduğunu nema ödemeleri, İmar Bankası ödemeleri ve IMF'ye ödenen parayla birlikte toplam 88 katrilyon liralık bir değer yaratıldığını bildirdi.

ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI

İlköğretimdeki öğrencilere bedava kitap dağıttıklarını önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de liselere dağıtacaklarını ifade eden Erdoğan, ana muhalefet partisinin ''Fakire veriyorsunuz, zengine niye veriyorsunuz?'' diye eleştiri de bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, ''öğrencinin fakiri zengini olmaz'' dedi. Bunun üzerine salondaki bir grup partili, ''Kıskananlar çatlasın'' şeklinde tempo tuttular. Erdoğan da, ''Gençler, çatlamasınlar onlarda bize lazım. Bizim çatımızın altı çok büyük. Gün gelecek insanların büyük bir çoğunluğu çatımızın altında toplanacaktır'' şeklinde konuştu.

Okuma yazma oranını yüzde 90'lara yükselttiklerini anlatan Erdoğan, hedeflerinin yüzde 100'e ulaşmak olduğunu söyledi. Üç yıl içinde 75 bin derslik yaptırdıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Şırnak'a eğitim fakültesi istiyoruz'' pankartına işaret ederek, Şırnaklıların fakülteyi yaptırmaları halinde Bakanlar Kurulundan bununkararını geçireceklerini söyledi.

HAVAALANI, YOL, SU TALEPLERİ

Havaalanı isteği üzerine ise Erdoğan, ne söz verdilerse yerine getirdiklerini, yapamayacakları şeylerin ise sözünü vermediklerini ifade ederek, ''Ne aldatan olacağız ne de aldatılan. Eğer havaalanı yapacağız dersek, sizi aldatmış oluruz. Mardin'de, Siirt'te, Batman'dahavaalanı var. Ekonomik duruma göre ilerde yapılabilir. Kayseri için bir söz vermişlerdi 'deniz getireceğiz' diye. Kayseri'ye deniz gitmediama gölü, barajı biz götürdük, biz yaptık'' şeklinde konuştu. ''Şırnak'a su istiyoruz'' şeklindeki talepler üzerine de Erdoğan, Devlet Su İşleri'nin bu konuda çalışma yaptığını Şırnak'ın su sorunun çözüleceğini söyledi. Erdoğan, şehir içi içme sularını aslında belediyenin yaptırması gerektiğini, sorun çözülmediği için Devlet Su İşleri'nin devreye girdiğini söyledi.

Şırnak'ın şehir içindeki yollarının da iyi olmadığını ifade eden Erdoğan, Valilik ve İl Özel İdaresi ile el ele verilerek yolların yapılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, Şırnaklıların toz topraktan kurtulup insancı yaşama erdemine ulaşması gerektiğini kaydetti Erdoğan, yol ve suyun medeniyet olduğunu belirterek, Türkiye'de susuz ve yolsuz köy kalmaması için kararlı olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, kongre salonuna gelişinde kendisine karanfil atan partililere kendisi de karanfil ile karşılık verdi. Partililer sık sık ''Şırnak seninle gurur duyuyor'' şeklinde tempo tuttu. Bu arada Erdoğan konuşma yaparken elektrikler kesildi. Sık sık ses sisteminin de kesilmesi üzerine Erdoğan, salonun yeni olduğunu ve bu tür aksaklıkların olabileceğini ifade etti.

Erdoğan'ın kongre salonundan çıkışı sırasında ellerinde ''Termik santral istemiyoruz'', ''Çocuklar ölmesin şeklinde'' pankartlar taşıyan çocuklar, ''Şırnak seninle gurur duyuyor'' diye slogan attılar. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, termik santralın zararlı olduğunu söyleyenlerin doğruyu söylemediklerini belirterek, ''Bu tür oyunlara gelmeyin. Termik santralın kurulması 1500-2000 kişiye istihdam demek. Bizde bu milleti herkes kadar çok seviyoruz'' dedi. Erdoğan, daha sonra bu çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı. Bu arada, kongre salonunda ve Valiliğe geliş sırasına yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Kongreye, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile Şırnak'ın Demokratik Toplum Partili Belediye Başkanı Ahmet Ertak da katıldı.



BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYELİM


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim'' dedi.

Erdoğan, Şırnak Spor Salonu'nda partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, medeniyetler ittifakı eş başkanı bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, İspanya ile birlikte medeniyetler ittifakı projesini sürdürdüklerini ve ayrı dinlere sahip olduklarını belirterek, ''Biz öyle bir inanca sahibiz ki, insanları birbirinden ayırmak mümkün mü? Etnik ayrımcılık diye bir şey var mı, olabilir mi? AK Partinin üç tanekırmızı çizgisi var. Birincisi etnik milliyetçiliğe hayır, ikincisi bölgesel milliyetçiliğe hayır, üçüncüsü dinsel milliyetçiliğe hayır'' dedi.

Erdoğan, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Önünde sonunda gideceğimiz yer toprak değil mi? Oradan gelmedik mi? Önünde sonunda mezarı açacaklar, mezara gitmeden önce musallaya koyacaklar. Burada hiç kimse 'Başbakan niyetine' demeyecek 'er kişi niyetine' diyecek. Bana da diyecekler, çoban Ahmet'e, Mehmet'e de diyecekler. Ondan sonra en yakının bile bir gün ağlar, bir hafta ağlar, bir ay ağlar. Ondan sonra bir daha semtine uğrayan olmaz. Eğer hoş seda bıraktıysan ne ala, bırakmadıysan yandın.''

Türkiye'ye hizmet için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, ''Bu ülkeninhuzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim'' diye konuştu.

Kendileri iktidara gelmeden önce asgari ücret ile 187 kilogram ekmek alındığını, bugünse 300 kilogram ekmek alındığını ifade eden Erdoğan, enflasyonun yüzde 30'lardan 2005 sonu itibarıyla yüzde 7.7'ye düştüğünü, borçlanma faizinin yüzde 69'dan 2005 sonu itibarıyla 13.5'ekadar indiğini söyledi. Erdoğan, ''Dün mü daha iyiydi, bugün mü daha iyi, sorun kendinize. Eğer dün bugünden daha iyiyse, AK Parti'ye oy vermeyin. Ama bugün dünden daha iyiyse bizimle birlikte gel bu yola devam et... Bu kadar rahat konuşuyorum, niye? Halep oradaysa mutfak burada'' dedi.

Sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Erdoğan, SSK hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerini birleştirdiklerini, SSK'lıların da eczanelerden ilaç alabildiğini anımsattı. Erdoğan, sosyal güvenlik alanında yeni çıkardıkları yasayla her doğan çocuğun sigortalı olacağını anlattı. Buna ana muhalefet partisinin muhalefet ettiğini kaydeden Erdoğan, ''Sana ne yahu, sana mı sordular?'' diye konuştu. Erdoğan, bu konuda hesaplarını iyi yaptıklarını, kaynakları hortumculara değil, millete aktardıklarını söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan uyardı: Yollarımızı ayırırız
 Demirel'den Erdoğan'a "çete" göndermesi
 'İnek sağacak adam yok'
 Ege'de tarihi itiraf
 20 bin memura sicil affı
 Ecevit'e mektup DSP'lileri duygulandırdı
 İrtemçelik Almanya'ya geri döndü
 DTP: Yüzde 10 barajı kaldırılmalı
 Bayan Gül'ün davetinde içki servisi
 ABD'den sürpriz konuk geliyor
MAHMUT ÖVÜR
Bir Büyükelçilikte 'parya' muamelesi
Başbakan Tayyip...
MUHARREM SARIKAYA
Ateş, nabız, tansiyon...
Hükümetin etkin üç üyesi ile...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Alis Harikalar Diyarında...
İtalyan Milli Günü...
YAVUZ DONAT
Kanatlı deniz atı
Büyük servet sahiplerine neden...
Kadınlara dayak dizi filmlerde işlenecek
Esma Ürün'ün yaşadığının benzeri olaylar, ratingi yüksek dizilerde...
Yıkadıkları halıların suları iki aracı uçurdu
Kağıthane'de halı yıkayan kadınların caddeye akıttığı sabunlu su...
Korsan avcısı kadınlar
Korsan avcısı kadınlar
Ünlü markalara çalışan ev kadınları, çarşı pazar dolaşırken...
Öğrenciler zeki, okullar iyi
Öğrenciler zeki, okullar iyi
Üniversitelere öğrenci sokmada yüzde 80'in üzerinde başarı sağlayan 3...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu