Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze bakla suflesi MALZEMELER * 250 gram bakla * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet büyük soğan * 1 adet kesme şeker * Yarım su bardağı su * Yarım demet dereotu Tabanı için: * 2 su bardağı un * 1 kahve fincanı yoğurt * 125 gram margarin * 1 paket kabartma tozu * Yarım ay kaşığı tuz Üst malzemesi: * 1 çay bardağı süt * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı un * 4 çorba kaşığı kaşer peyniri Baklaları küçük küçük doğrayın. Unlu tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün. Bakla, zeytinyağı, soğan ve kesme şekerini harmanlayıp, suyu ilave edin. Suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Bakla soğuduktan sonra dereotunu serpip harmanlayın. Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 35 santim çapında bir fırın kabını yağlayıp, hazırladığınız hamuru fırın kabının tabanına ve kenarlarına, kenarları 2 santim yükselecek şekilre yayın. Hamurun üzerine pişirdiğiniz baklayı dökün. Süt, yumurta ve unu çırpıp baklaların üzerinde gezdirin. 30 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine kaşar serpip 10 dakika daha piyirin. Sıcak servis yapın.
|