Zorlu Grubu 'tabelasını' aldığı Denizbank'ı 3.2 milyar dolara satarak finans sektöründen çıktı. Ahmet Nazif Zorlu, Denizbank'ın satışından gelen parayı enerji sektörüne yatıracağını söyledi.
Denizbank'ı satan Zorlu Grubu, finans sektöründen de çekilirken, enerji sektöründe büyümeyi hedefliyor. Türkiye'de yapılması gündemde olan nükleer santral ile de yakından ilgilenen Zorlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Para ile ne yapılır, tabi ki iş yapılır. Bu noktadan sonra önceliğimiz enerji olacak" dedi. "Nükleer santrale daha fazla asılacak mısınız?" sorumuza ise Zorlu, "Büyük projeleri değerlendirmek bu alanda etkin bir oyuncu olmak istiyoruz" yanıtını verdi. Ahmet Zorlu, "Zorlu Grubu olarak sıfırdan aldığımız DenizBank'ı büyüttük ve bugünlere getirdik. Bu parayı Zorlu ile birlikte Türkiye kazanmış olacaktır. Denizbank gelinlik kızımızdı. Kızımı evledirdim'' diye konuştu.
YABANCI KORKUTMASIN Zorlu, "Türkiye'ye yabancı sermayenin gelmesiyle ilgili kuşkuları konuşmak sakıncalı, yok o gelmesin bu gelmesin denirse kendin çalar, kendin oynarsın'' değerlendirmesine bulundu. "Ülkemiz globalleşsin, ülkemize güven duyulsun, böylece çok daha fazla bankalar kurulur. Bundan korkmayalım. Korkak bezirgan ne onarmış ne de donarmış'' diyen Zorlu, "Piyasalarda son haftalarda yaşanan süreç bankanın satış fiyatını etkiledimi?'' sorusuna da şu yanıtı verdi: "Hayır öyle bir etki olmadı. Bunların olmaması için gerekenler yapılmalı. Bu tirbülans, rüzgar her zaman olur. Biz, 3 sene önceyi düşünerek bugünlere şükredelim. Daha çoğu gelsin, ülke kalkınsın, insanımız refaha ulaşsın.'' Zorlu Grubu, Türkiye'de sıfırdan zirveye giden bir başarı öyküsüne de örnek oluşturuyor. Zorlu Grubu'nun yarım aşırı aşan serüvenin başlangıç noktası Denizli'nin Babadağı ilçesi. Denizli'deki küçük bir dokuma atölyesinde yetişen Zeki ve Ahmet Zorlu kardeşler 1960'lı yıllarda 'olacaksan en iyisi ol" diyerek Trabzon'da kurdukları tekstil mağazası ile Zorlu Grubu'nda ilk serüvene adım attılar.
DOKUMA TEZGAHINDAN BUGÜNE İlkokul yıllarında bir yandan evdeki dokuma tezgahında diğer yandan ise babasının dükkanında çalışmaya başlayan Ahmet Nazif Zorlu, "Çıraklığını yapmadığımız bir işin patronluğunu yapamazsınız" diyor. Zorlu'nun Denizli'de ailesinin ürettiği çarşafları satarak başladığı ticareti Bursa'da ağabeyiyle kurduğu tekstil fabrikası ile devam etti. Çorlu'daki fabrikasıyla dünyanın "tül perde devi'' oldu. Zorlu Grubu'nun en önemli mihank taşı ise kuşkusuz Vestel. 1994 yılında Vestel'in aileye katılması ile birlikte dünyanın 110 ülkesine uzanan yolculuk da başladı. 1997 yılında Denizbank'ın lisansını alan Zorlu Grubu, 2000 ve 2001 yılında yaşanan ağır finans krizini yara almadan atlattı.