Elbasan tava
Koyun etlerini ceviz büyüklüğünde doğradıktan sonra haşlayın. Etleri iyice süzün ve fırın tepsisine koyun. Etlerin üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurdun içine yumurtaları, un ve tuzu ilave ederek, çırpın. Etlerin üzerine karışımı dökün. Küçük parçalar haline getirdiğiniz tereyağları karışımın üzerine koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 kg. kemiksiz koyun eti
* 1 kg. yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 adet soğan
* 2 adet yumurta
* 1/2 limon suyu
* Tuz, karabiber
|