Hindistan tatlısı
Irmiği margarin ile kısık ateşte 20 dakika kavurun. 3 bardak süt ve 1 bardak şekeri koyup, karıştırın. Boza kıvamına geldiğine ateşten alın. Islatılmış bir cam tepsiye dökün. Başka bir tencerede rendelenmiş havuçları, 1 bardak tozşekerle yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içine ceviz ekleyin. İrmiğin üzerine bu karışımı dökün. En üste 1 kase krem şantiyi yayıp, bir gece buzdolabında bekletin. Küçük doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 1 bardak irmik
* 125 gr. margarin
* 3 bardak süt+1 bardak süt
* 1 bardak tozşeker
* 500 gr. havuç
* 1 kase krem şanti
* Taze mevsim meyvesi
|