|
|
|
|
|
Zeytinyağını buradan götürüyoruz
|
|
- Zeytinyağlılarımızı nasıl buluyorlar? - Batılı zeytinyağını tanıyor; Akdeniz usulü beslenme rejimi moda. Ancak benim gittiğim yerde zeytinyağını İspanya'dan alıyorlar. İspanya'dan gelen yağ acı; yemeklerimize uymuyor. Şimdi buradan kendimiz götürüyoruz. Yumuşak ve güzel zeytinyağı olduğu için beğeniyorlar. Tıpkı yoğurt gibi, her gittiğim sene yeni bir zeytinyağı dükkanı açılmış görüyorum.
- Türk mutfağı bir Fransız, İtalyan mutfağı, Japon, Çin mutfağı kadar tanınmış değil. - Değil, ama bu bizim çabamıza bağlı. Bu her şeyden önce bir pazarlama işi. Paris'te doğru dürüst Türk restoranı yoktur. Bu sene Paris'te bir Türk restoranı açıldı ve Fransız televizyonu haber yaptı.
- Bugün yemek yediğimiz Sofra Restaurant da İngiltere'de Türk mutfağının bayraktarlığını yapıyor. Sofra'ların sahibi arkadaşımız Hüseyin Özer, uzun yıllar İngiltere'de kalmanın getirdiği bir sezgiyle yemeklerimizi yabancıların damak tadına en uygun şekle büründürdü. - Bulgur rizottosunu yedim; olağanüstü hem bulgur hem rizotto işte biraz önce verdiğim misal. Bunu yapabiliriz. Bulgur bizim, bulgur rizotto ise enternasyonal bir terim.
- Bizde her şey kişisel çabalarla oluyor. Türk mutfağının tanıtımını, derneklerdeki faaliyetinizi amatörce sürdürüyor, organizasyonları da amatör bir ruhla yapıyorsunuz. Hatta çoğu zaman cebinizden gittiği oluyor. - Çoğu zaman.
|
|
|
|
|
|
|
|
|