|
|
|
|
|
|
Ot yemeklerinin 'Kare As'ı
Tijen İnaltong (Gurme. Bir Ot Masalı ve Yurdumun Yenilebilir Otları adlı kitapların yazarı) 1-Melengeç Restoran 2-Çiya Sofrası 3-Nesos (Cunda) 4-Kaplan Dağ Restoran (Tire)
Neslihan Kozanoğlu (Ekolojik tarım yapıyor. Bugün gazetesinde yemek yazıları yazıyor. Yakında yemek kitabı çıkacak) 1-Feriye Lokantası 2-Village Park Country Resort 3-Doğa Balık 4-Nuh'un Ambarı
Gönül Paksoy (Modacı. Sebze yemekleriyle ünlü. Yemek İçin Tasarımlar kitabının yazarı) 1-Doğa Balık 2-Cibalikapı Balıkçısı 3-Changa 4-Deniz Lokantası(İzmir)
Harun Kolçak (Sıkı bir vejetaryen olan müzisyen Harun Kolçak yemek dergilerine de düzenli olarak yazılar yazıyor) 1-Maria'nın Bahçesi 2-Zencefil 3-Nature and Peace 4-Tüm Bozcaada restoranları
Doğa Balık
(Aldığı oy: 2) Mevsime göre servis edilen otlu mezeleriyle ünlü. Yaklaşık 35 çeşit otlu mezesi var. Bahar ayları bu otların en yoğun olarak bulunduğu dönem. Rezene, kuzu kulağı, gelincik, kuş otu, yabani semizotu, börülce, arapsaçı, radika, turp otu, hardal otu en beğenilenler arasında. Otların çoğu Ege'den geliyor. Mekânın ot yemeklerini çok beğenen Gönül Paksoy: "Müthiş bir manzarası var. Ot yemekleri müthiş, ama sürekli aynı şeyi yapmayıp kendilerini yenileseler daha da müthiş olacak," yorumunu yapıyor. Neslihan Kozanoğlu da Doğa Balık'ın otlarını beğenenler arasında, "Ot yemeklerinin en lezzetli yapıldığı yerlerin başında Doğa Balık geliyor. Otların lezzetini ve tazeliğini öldürmeden hazırlıyorlar," diyor. Tel: (0212) 293 91 44
|
|
|
|
|
|
|
|
|