'Kalkan tandır'
SABAH'ta kurduğumuz dörtlü tadım takımının son durağı Anadolukavağı'ndaki Balıkçı Kahraman'dı. Salata, biraz meze filan derken masaya, kocaman bir tabağın içinde kalkan geldi. Türkiye'de genellikle kalkanın tavası yenir. Kahraman'da ise tandırı yapılıyor. Külde, ağır ağır pişen kalkan hem pamuk gibi yumuşaktı, hem olağanüstü lezzetliydi. Tabii bu müthiş balığı 'öldürmek' için üstüne tatlı da yedik. Onlar da harikaydı. İmkanı olanlar bu lezzet şölenini kaçırmasın. 'İmkanı olanlar' derken açık konuşayım: Kahraman ucuz bir yer değil. İçkiydi, mezeydi, kalkandı derken kişi başına hesap 100 YTL'ye doğru gidiyor. Ama şunu bilin: Kesinlikle değiyor! Kente dönerken Boğaz yolunu tuttuk. Her yer kazılıyor. Bu yüzden trafik milim mili ilerliyor. Dönüş yolu bir saate yakın sürdü. Bunun önemli bir bölümünde Müslüm Gürses'in, 'Aşk Tesadüfleri Sever' albümünü dinledik. O kadar iyi geldi ki!..
|