Lezzet Güneşi
Fincan muhallebi Sütü, nişastaya yavaş yavaş karıştırarak katın. Tozşeker ve vanilyayı da ilave edip, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve damla sakızını ilave edip, mikserle 15 dakika çırpın. Porsiyonluk 6 adet kabı suyla ıslatın, hazırladığınız muhallebiyi kaplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Muhallebiyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine toz şamfıstığı serpip, tane fıstıklarla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 800 ml. süt * 4 çorba kaşığı nişasta * 6 çorba kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı vanilya * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı damla sakızı * 6 çorba kaşığı şamfıstığı (1 çorba kaşığı süslemek için ayrılmış, kalanı dövülmüş)
Bakla çorbası Soğan ve kanatları yağda, ağır ateşte yumuşatın. Kaynar suyla, 10 dakika kaynatın. Baklaları katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Un ve yoğurdu topak kalmamasına dikkat ederek karıştırın. Çorbanın suyundan ilave ederek inceltin. Hindili baklaya, karıştırarak yedirip, 5 dakika kaynatın. Nane ve dereotu serpip servis yapın.
MALZEMELER 1 tabak hindi kanat (3'e bölünmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 6 su bardağı su (kaynar) * 1/2 kg. içsiz körpe bakla (1 cm. doğranmış) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * 3 çorba kaşığı un * 1/2 demet nane (yapraklanmış) * 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış)
Kıbrıs usulü piliçli salata Tarhun, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlere ilave edin ve iyice harmanlayın. Üzerini streçle örtüp, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Etleri yağsız tavada karıştırarak 15-20 dakika pişirin ve sıcak tutun. Salatalık, domates, soğan, maydanoz, sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice harmanlayın. Hellim peynirlerinin her iki yüzlerini yağsız tavada altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Etleri hazırladığınız salata ve hellim peynirleriyle beraber servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak piliç göğüs kuşbaşı * 1 tutam tarhun (doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet salatalık (yarım ay doğranmış) * 4 adet küçük boy domates (iri doğranmış) * 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) * 4 sap maydanoz (iri doğranmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı sirke * 250 gr. hellim peyniri (8 dilim kesilmiş) * Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)
|