kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Fincan muhallebi
Sütü, nişastaya yavaş yavaş karıştırarak katın. Tozşeker ve vanilyayı da ilave edip, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve damla sakızını ilave edip, mikserle 15 dakika çırpın. Porsiyonluk 6 adet kabı suyla ıslatın, hazırladığınız muhallebiyi kaplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Muhallebiyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine toz şamfıstığı serpip, tane fıstıklarla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
* 800 ml. süt
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 6 çorba kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı damla sakızı
* 6 çorba kaşığı şamfıstığı (1 çorba kaşığı süslemek için ayrılmış, kalanı dövülmüş)

Bakla çorbası
Soğan ve kanatları yağda, ağır ateşte yumuşatın. Kaynar suyla, 10 dakika kaynatın. Baklaları katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Un ve yoğurdu topak kalmamasına dikkat ederek karıştırın. Çorbanın suyundan ilave ederek inceltin. Hindili baklaya, karıştırarak yedirip, 5 dakika kaynatın. Nane ve dereotu serpip servis yapın.

MALZEMELER
1 tabak hindi kanat (3'e bölünmüş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
* 6 su bardağı su (kaynar)
* 1/2 kg. içsiz körpe bakla (1 cm. doğranmış)
* 1 su bardağı yoğurt (süzme)
* 3 çorba kaşığı un
* 1/2 demet nane (yapraklanmış)
* 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış)

Kıbrıs usulü piliçli salata
Tarhun, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlere ilave edin ve iyice harmanlayın. Üzerini streçle örtüp, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Etleri yağsız tavada karıştırarak 15-20 dakika pişirin ve sıcak tutun. Salatalık, domates, soğan, maydanoz, sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice harmanlayın. Hellim peynirlerinin her iki yüzlerini yağsız tavada altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Etleri hazırladığınız salata ve hellim peynirleriyle beraber servis yapın.

MALZEMELER
* 1 tabak piliç göğüs kuşbaşı
* 1 tutam tarhun (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet salatalık (yarım ay doğranmış)
* 4 adet küçük boy domates (iri doğranmış)
* 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış)
* 4 sap maydanoz (iri doğranmış)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 250 gr. hellim peyniri (8 dilim kesilmiş)
* Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-05-2006
 Zencefilli kurabiye   / 21-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-05-2006
 Vişneli irmik pudingi   / 19-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-05-2006
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Topuzlu şampuan yıldızı olur mu?
Savrulan saçlar,...
HAKAN & UTKU
Erovizyon notları
* Erovizyon'da Ermenistan'a 10 puan...
EMRE AKOZ
Domuz eti koalisyonu
Konrad Adenauer Vakfı ile Türkiye...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fincan muhallebi
Sütü, nişastaya...
10 yıl sonra neşter kullanılmayacak
10 yıl sonra neşter kullanılmayacak
Artık birçok ameliyat, laparoskopik cerrahi yöntemiyle yapılıyor.
Beş yaşına kadar birlikte uyunabilir mi?
Beş yaşına kadar birlikte uyunabilir mi?
Kendileriyle birlikte uyumak isteyen çocuklarını reddeden ebeyenler...
Burcu'dan şarkı atağı
Burcu'dan şarkı atağı
'Ay Şahit' adlı albümünün ardından iki yıl sessizliğe bürünen Burcu...
FB-GS rekabeti rezidanslara sıçradı
FB-GS rekabeti rezidanslara sıçradı
Şampiyonluk kutlamasına gelen Cimbomluları Papermoon'a aldırmayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.