|
 |
 |
 |
|
 |
 |
Saldırganın kod adı: Polat
Danıştay mensuplarına yönelik silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Alparslan Arslan'ın kod adı olarak ''Kurtlar Vadisi'' dizisindeki ''Polat Alemdar'' karakterini kullandığı belirlendi.
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, Danıştaya yönelik silahlı saldırı olayının perde arka bağlantılarını tespit etmek için gözaltına aldığı Muzaffer T'yi dün akşamdan itibaren sorguladığı bildirildi.
İfadesine başvurulan Muzaffer T'nin, Alparslan Arslan'ı tanıdığını, ancak, kendisinin Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay olayıyla
bağlantısı olmadığını söylediği kaydedildi.
Muzaffer T'nin Alparslan Arslan ile yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili olarak, Arslan'ın genellikle kendisini aradığını, ilişkilerinin çok samimi olmadığını belirttiği öğrenildi. Muzaffer T'nin Arslan ile ilgili, ''Bazı dengesizliklerinden dolayı uzun süredir de görüşmemek için gayret gösterdiğini'' de ifade ettiği bildirildi.
Bu arada Muzaffer T'nin arkadaşı olduğu ifade edilen Zekeriya Ö ve İstanbul'da jandarmaya teslim olan Erkan T'nin de sorgulamalarının bugün tamamlanmasının ardından, en geç yarın mahkemeye çıkarılacakları öğrenildi.
Öte yandan olayla ilgili tutuklu bulunan Osman Yıldırım'ın bombaları aldığını itiraf ettiği, ''Mardinli Ö.'' adlı kişi ile İstanbul'da gayrimeşru ilişkileri olduğu bildirilen A.P'nin aranmasının sürdüğü belirtildi. A.P'nin geçmişte Susurluk davasından yargılanan bazı kamu görevlileriyle yakın ilişkide olduğu, bu kişileri yaklaşık 2 yıl önce Alparslan Arslan ile tanıştırdığı da tespit edildi. Polis tarafından tüm yurtta aranan A.P ile ilgili yurtdışına kaçma olasılığına karşı, ''yurtdışına çıkış yasağı'' konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğünün, ''çıkış yasağı'' ile ilgili kararı tüm hudut kapılarına 3 gün önce teleks emriyle ilettiği öğrenildi.
Emniyet yetkilileri bu kişinin 11 Mayıs tarihinde yurtdışına gittiğine dair bazı duyumların yer aldığını belirterek, ''yurtdışı yasağı'' kapsamında, bu kişinin Türkiye'ye girerken de söz konusu teleks emri çerçevesinde gözaltına alınacağını bildirdiler.
Saldırıyla ilgili Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan avukat Alparslan Arslan'ın ''Kurtlar Vadisi'' dizisinde Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı ''Polat Alemdar'' ismini kod adı olarak kullandığı öğrenildi. Arslan'ın telefonlarının dava ile ilgili tutuklu bulunan arkadaşlarının telefonlarında ''Polat'' adıyla kaydedildiği belirlendi.
(AA)
|
|
|
|
 Rasim Keleşoğlu 24.05.2006 21:49:34 Nedense irtica paronayaları dut yemiş bülbül oldu.. ilk günkü heycanları kalmadı mı? yoksa ilk günkü görevlerini yapmış olmanın huzuru içinde kendilerinden geçmiş, saçmalıklarını seyredip gülüyorlar mı? yada ceplerini doldurdukları irticabank a teşekkür mü ediyorlar...
 ceren gun 24.05.2006 21:46:38 ya bı kere biz türk mıilletı olarak bazı şeylere çok bağlanıyoruz. mesela bu polat karakteri bizi oylesine kendine çektiki vazgeçemedik . ve bu yuzdende yaptığımız bazı hataları hatta suçları bu hayali kahramana yüklüyor ve işin içnden ya bn polata özndim diyereke sıyrılıveriyoruz . aslında bnce bu bizim bı daha gözden geçirmemiz gereken bi eksiğimiz . bu olaya gelıncede gerçekten bu suçu işleyenleri bu işi yapanları hem bir türk vatandaşı hemde bir müslüman evladı olarak şiddetle kınıyor ve bırdaha boyle olayların yaşanmamasını temennni edıyorum . çünkü gzl türkıyemız ve gzl türkiyemıızn gzl insanları refah içinde huzur içinde yaşamayı gerçekten hakeden sayılı ülkeler arasındadır . umarım bir daha boyle türklük onurunu zedeleyizci ve yok etmek amaçlı bu eylemler bır daha yasanmaz . teşekkür eder saygılarımı sunarım
|
|
 |
|
 |
|