Vişneli irmik pudingi
Dondurulmuş vişneleri delikli bir kaba koyun, çözülünceye kadar dinlendirip, süzün. Suyundan 50 ml. ayırın. Vişneleri robotta püre kıvamına gelinceye kadar geçirirken, yavaş yavaş vişne suyunu ilave edin. İrmik, tozşeker ve vanilyayı harmanlayın, karıştırarak yavaş yavaş süte katın. Karıştırmaya devam ederek, yumurta sarısı, vişne püresi ve tereyağını ilave edip, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pudingi 20x20 cm. ebatlarında ıslatılmış bir kaba boşaltın ve soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 16 dilim * 1 su bardağı vişne (dondurulmuş)
* 1 çay bardağı irmik
* 250 gr. tozşeker
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 kg. süt
* 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
* 50 gr. tereyağı
|