| | Bulgur sonunda sınıf atladı Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da bulgurlu şık spesiyaliteler hazırlamaya başlayacak. Bol bulunan, sıradan görünen şeyleri küçümseme gibi bir özelliğimiz var. Bulgur da onlardan. Osmanlı saray mutfağı ile son yıllarda yazılmış kitapları açın,...devamı |
|
| | Zengin olmanın derdi başka William Cash adlı yayıncının işi, dünyadaki zenginlerin listesini yapmak ve onların lüks ihtiyaçlarına cevap vermek. Düzenlediği bir akşam yemeğine katılmak isterseniz, kişi başı 1000 dolar ödemeniz gerekiyor. Tabii yer bulursanız!. "Yardım edin, ben bir milyarderim!" Nasıl? Böyle...devamı |
|
| | Bize de mi lolo? Göbekli marul ve kıvırcık salata sofralarımızın başlıca yeşil malzemesiydi. Derken küreselleştik, polorosso, yeşil lolo gibi isimlerle İtalya'dan, Uzakdoğu'dan tohumları getirilen salatalar sofralarımızı süslüyor. Geçen hafta şık bir restoranımızda önüme gelen salatanın içinde bir yaprak...devamı |
|
| | Isparta'yı mutlaka keşfedin Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi olan Kabune'ye mi? En iyisi siz Isparta'ya gidip muhteşem bir doğa içinde lezzet turu yapın. Cuma gününün sıkı çalışma temposuna, önceden yoğunluğu kestirilemeyen hafta sonu trafiği de eklendiğinde, saat...devamı |
|
| | Şarapçıların bilek güreşli Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci modaevlerinin de sahibi. Beyaz şarap üretiminde en az onun kadar ünlü olan Bernhard Arnault ise Louis Vuitton'un patronu. "Pinault''... François Pinault ismini duymuşluğunuz var mı? Şayet "frankofon coğrafya''...devamı |
|
| | Ağız tadıyla okunacak dergi... Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor. Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş...devamı |
|
| | Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı Topkapı Sarayı'ndaki "Hamam" sergisi Osmanlı'da yıkanma kültürünün yanı sıra mutfak kültürünü de anlatıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul, Topkapı Sarayı Müzesi'nde bir sergi açıldı: "Hamam''... Topkapı Sarayı'nı sadece hükümdarın Osmanlı İmparatorluğu'nu yönettiği yer olarak görmek, "bir...devamı |
|
| | Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir Yıllardır Rumelihisarı'nda hizmet veren Kale Cafe & Pastane, kahvaltısı ile ünlü. Özellikle hafta sonlarında önünde kuyruk oluşan mekanda kahvaltı denince akla gelebilecek her şey mevcut. Kahvaltısı ile ünlü Kale Cafe, yaklaşık 23 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. Cansın Akoral ve Celal...devamı |
|
| | Kuşkonmazın zamanı geldi Bol vitamin içeren, vücuttan suyun atılmasına, böbreklerin çalışmasına yardımcı olan kuşkonmazın kalorisi de çok az. Son birkaç haftadır bazı şık restoranlarda tabağımda garnitür olarak kuşkonmaz parçaları görmemiş olsaydım, mevsiminin geldiğini fark bile etmeyecektim. Oysa şu sıralarda...devamı |
|