Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Narlı hindi budu MALZEMELER * 2 adet hindi but * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu * 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) * 2 adet orta boy ekşi elma (rendelenmiş) * 1 su bardağı nar suyu * 1 kg. patates (ince halka doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet küçük boy nar (süslemek için, tanelenmiş)
Zeytinyağı, limon suyunun yarısı, tuz ve karabiberi kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, butların üzerine gezdirin ve her taraflarını iyice yoğurun. Ara ara çevirerek en az 30 dakika dinlendirin. Soğan, elma, nar suyu ve kalan limon suyunu iyice karıştırıp, bir fırın kabına yayın ve üzerine hindi butlarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara çevirerek etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Etleri pürenin üzerinden alın ve sıcak tutun. Patatesleri kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzün. Bir adet patates üzerine bir tatlı kaşığı püre sürün, üzerine sırasıyla patates, püre ve patates yerleştirerek hazırlayın, malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Etleri patatesli püre ile birlikte tane narlarla süsleyerek servis yapın.
Tereyağlı biftek MALZEMELER * 800 gr. biftek * 40 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 1 çorba kaşığı kişniş veya mercanköşk (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı köri * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 diş sarmısak (dövülmüş) Et hariç diğer tüm malzemeleri küçük bir kapta çatalla ezerek iyice karıştırın. Strecin veya alüminyum folyonun üzerine alıp, silindir şekli verin ve derindondurucuda en az 10 dakika veya kullanıncaya kadar dinlendirin. Etleri yağsız tavada, fırının ızgara konumunda arzu ettiğiniz kıvamda pişirin. Üzerlerine bir dilim tereyağı koyarak hemen servis yapın.
Meyveli kıtır tatlı * 1 kg. kayısı * 500 gr. elma * 2 çorba kaşığı esmer tozşeker * 1/2 çay kaşığı tarçın * 1 su bardağı yulaf ezmesi * 1 çorba kaşığı hindistancevizi * 125 gr. tereyağı * 2 çorba kaşığı bal Kayısı, elma, esmer toz şeker ve tarçını iyice harmanlayın ve bir fırın kabına yayın. Yulaf ezmesi, hindistancevizi, tereyağı ve balı iyice karıştırın, meyve karışımının üzerine noktalar halinde dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Not: Bu tatlıyı arzu ettiğiniz farklı meyveleri kombine ederek de yapabilirsiniz.
|