Erişteli mercimekli börek
Soğanı yağda yumuşatarak pişirin. Salam, mercimek ve maydanozu ilave edip harmanladıktan sonra ateşten alın. Yufkaları ufak sigara böreği yapılacak şekilde kesin. Her parçaya yağlı sudan serpiştirin. 3 tatlı kaşığı harç koyup, sıkı olmayacak şeklide sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp, üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1 paket etli piliç salam
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1/2 su bardağı maydanoz
* 3 adet yufka
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı (5 çorba kaşığı su ile çırpılmış)
|