kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Doşa
Baharatlı balık
Erişteli mercimekli börek

Doşa

Pirinç ve mercimeği iki ayrı kapta ve bol soğuk suda bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Pirinç, mercimek ve 1/4 su bardağı suyu mikser ile püre haline getirin. Şeker ve tuzu katıp, harmanlayın. Kabın üzerini örtüp, sıcak bir yerde 1-2 saat bekletin. Bu süre sonunda elde edilen karışım koyu ise, yarım su bardağı su katıp, yumurta kabartır gibi çırparak karışıma yedirin. Kalın dipli 15 cm. çapında tavayı yağlayıp, iyice kızdırın, karışımdan 2 çorba kaşığı akıtın. Tavayı hızlı sallayarak karışımın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. İlk yüzeyi kızarınca alt üst edin ve öteki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın. Doşalar pişince tavadan alıp içine koyacağınız harcı hazırlayana kadar sıcak bir yerde bekletin.

İçi: Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin. Hindistancevizi, acı toz biber ve zencefili birkaç damla suyla karıştırıp, havanda ezerek macun halinde bir baharat karışımı elde edin. Hardal ve kimyon tanelerini tereyağında hafifçe kavurup, elde edilen macunumsu baharat karışımını ve zerdeçalı ilave edin. Karışımı birkaç saniye hafifçe kavurduktan sonra patates püresini katın ve 5 dakika süreyle iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Her bir doşanın üzerine karışımdan sürüp, ikiye katlayın. Tavaya bir parça tereyağı koyup eritin. Doşaları bu yağda ısıtarak sıcak veya arzu ederseniz yoğurt ile birlikte servis yapın.

8 kişilik
*
1/5 su bardağı pirinç

* 2/3 su bardağı kırmızı mercimek

* 1/2 tatlı kaşığı tozşeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:
*
4 adet orta boy patates

* 1 çorba kaşığı hindistancevizi

* 1 çorba kaşığı toz zencefil

* 1 tatlı kaşığı tane hardal

* 1 tatlı kaşığı tane kimyon

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 1/2 tatlı kaşığı toz zerdeçal

* 1/4 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber

* Tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 26-04-2006
 Kekikli börek   / 25-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 24-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2006
 Kolay sufle   / 21-04-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 19-04-2006
 Kuru fasulye köftesi   / 18-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 16-04-2006
 Portakal şerbetli haşhaş keki   / 15-04-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Uçtu uçtu De La Guarda uçtu
Yılın olayı budur! Spor...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
* "Koltuk benim değil mi? 23 Nisan'da ister 21...
AYŞE TÜTER
Doşa
Pirinç ve mercimeği iki ayrı kapta ve bol soğuk...
Kanser de olurum kariyer de yaparım
Kanser de olurum kariyer de yaparım
Bir süredir meme kanseri ile mücadele eden Candan Akkirpik,...
Mankenlerle şıklık yarışı
Mankenlerle şıklık yarışı
Cengiz Abazoğlu defilesinde sadece podyumda değil davetliler arasında...
Araf'tan intikam için geliyor
Araf'tan intikam için geliyor
Şu sıralar Türk sinemasında korku filmlerine ilgi çok. Hele dini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.