Baharatlı balık
Büyük bir tencerede yağı ısıtıp, soğan ve sarmısağı yumuşatın. Baharatları ilave edip 4-5 dakika pişirin. Domates püresi ve suyu karıştırarak katın. Balık etlerini porsiyonluk parçalar halinde sosa katın ve ateşi kısıp, yaklaşık 10 dakika ağır ağır pişirin. Limon suyu ve tuzu ilave edin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 900 gr. balık filetosu (beyaz etli)
* 100 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz çemenotu
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 1,5 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
|