|
|
|
|
|
|
Kuru bamyalı ebegümeci
Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülene kadar ovuşturun. Akan suyun altında tekrar ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dakika haşlayıp, süzün. İplerini çekerek çıkartın ve tekrar soğuk su içinde bırakın. Ebegümecinin yapraklarını saplardan keserek alın. Topraklı suyu bitene kadar yıkayıp, süzülmeye bırakın. Yapraklı kısmı iri ise biraz doğrayın. Et, havuç ve soğanı zeytinyağında, hafif ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin. Ebegümeci ve bamyayı katıp, suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
6 kişilik
* 1 paket piliç kalça kuşbaşı
* 100 gr. kuru bamya
* 1/2 kg. ebegümeci
* 1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı su (kaynar)n 1 adet limon
|
|
|
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI | | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 16-04-2006 | Portakal şerbetli haşhaş keki / 15-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 14-04-2006 | Lezzet Güneşi / 12-04-2006 | Lezzet Güneşi / 11-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 10-04-2006 | Lezzet Güneşi / 09-04-2006 | Kikirdekli çorba / 08-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 07-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 06-04-2006 | |
|
|
|
|
|
|