|
|
|
|
|
|
Lezzet Güneşi
Gelin lokumu Öncelikle tatlının şurubunu hazırlayın. Bunun için, 3 su bardağı su, 5 su bardağı şeker ve vanilyayı kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Başka bir kabın içinde hamur malzemelerini karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru dört parçaya bölün. Her bir parçasını merdane ile açın. Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın. Rulo yapın. Diğer hamurları da bu şekilde katlayın, parmak kalınlığında kesin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine dökün.
6 kişilik
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket margarin
* 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* Aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta
Şurubu için:
* 5 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limon suyu
* 1/2 paket vanilya
|
|
|
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI | | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 16-04-2006 | Portakal şerbetli haşhaş keki / 15-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 14-04-2006 | Lezzet Güneşi / 12-04-2006 | Lezzet Güneşi / 11-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 10-04-2006 | Lezzet Güneşi / 09-04-2006 | Kikirdekli çorba / 08-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 07-04-2006 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 06-04-2006 | |
|
|
|
|
|
|