Yeşil mi yoksa kırmızı mı?
Yeşil: Lutein, zeaksantin içerenler: Kıvırcık, brokoli, ıspanak, kivi. İndol içerenler: Brokoli, brüksel lahanası. K vitamini: Su teresi, kıvırcık, brüksel lahanası, ıspanak. Potas- yum: Yeşil yapraklı sebzeler. Sarı-turuncu: Beta-karoten ve A vitamini: Havuç, balkabağı, kayısı, şeftali Beta- karoten ve C vitamini: Portakal, limon, kayısı, şeftali Potasyum: Muz, ananas, greyfurt, portakal Kırmızı: C vitamini: Frambuaz, çilek, yaban mersini, kırmızı biber, domates, Antosiyaninler: Kırmızı soğan, kırmızı lahana Mavi-mor: Antosiyanin ve C vitamini: Böğürtlen, bordo üzüm Fenolikler: Kuru erik, kuru üzüm, patlıcan Beyaz: Allium, Allisin: Sarımsak, taze soğan, pırasa
|