Yanıç
Unun ortasını havuz şeklinde açın, su, yumurta, yoğurt ve çok az tuz koyup, dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir zeminde hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün ve 30 dakika dinlendirin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu düz bir zeminde 15 cm. çapında açın. Hamurun ortasına 2 çorba kaşığı harç koyup, kaşığın tersiyle yayın. Hamurun boş kısmını harcın üzerine yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarına hafifçe bastırın. Sacta veya yağsız tavada gözleme gibi kızartın, üzerine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın.
6 kişilik
* 3 su bardağı un (elenmiş)
* 1 su bardağı su
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 300 gr. kıyma
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
|