|
|
Lezzet Güneşi
Ispanaklı lorlu toplar Ispanakların sap ve yapraklarını ayrı ayıklayın. Ispanak yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzün, yaprakları sıkarak fazla suyunu süzün ve güzelce doğrayın. Doğranmış ıspanağı, lor, parmesan peyniri, yumurta ve muskatla iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 12 parçaya ayırıp, her bir parçaya top şekli verin ve topları unlayın. Derin bir tencerede su kaynatın. Bir kaşık yardımıyla topları yavaşça suya koyun. Ateşi bir miktar kısarak toplar su yüzüne çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kaynatın. Delikli bir kevgirle topları sudan alıp, süzün. Domates püresini şeker ve mercanköşk ile birlikte 3-4 dakika ısıtın, servis kabına boşaltın. Domates sosunun üzerine ıspanaklı lorlu topları dizin. Lorlu topların üzerine kaşar peynirini serperek servis yapın.
4 kişilik
* 1 kg. ıspanak
* 250 gr. lor
* 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 1/2 çorba kaşığı un
* Kaşar peyniri (rendelenmiş, üstüne serpmek için) Domates sosu malzemeleri:
* 2 su bardağı domates püresi (konserve)
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk
|