|
Portakallı piliç
Portakalı sıkın. Kabuklarını beyaz kısımları gelmeyecek şekilde çok ince soyun ve kibrit çöpü uzunluğunda jülyen kesin. Portakal suyunu 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile çırpıp, etlerin üzerine dökün. Etleri marinatta en az 1 saat dinlendirin. Bir tavada soğan, şeker, portakal kabukları ve kalan zeytinyağını karıştırıp, soğanlar karamelize oluncaya kadar kısık ateşte soteleyin. Aynı tavaya önce etleri alıp, her iki yüzünü 3'er dakika kızartın. Sonra marinat suyunu ilave edip, üzeri kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
3 kişilik
* 1 paket tavuk göğüs light
* 1 adet portakal
* 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
|