kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rakının yanına giden en güzel mezeler
Rakının yanına giden en güzel mezeler

Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil. Verdiğimiz kolay tariflerle misafirlerinize hem görsel bir şölen yaşatacak hem de damaklarında hoş tatlar bırakacaksınız.

Mercimekli humus
Hazırlanışı
Mercimeği yıkayın. Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bütün malzemeleri bir tencereye alın. Malzemenin üzerini kapatacak kadar su koyun ve tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar haşlayın. Bir çatalla ezin. Koyu bir kıvam alınca 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını, sulandırılmış zeytinyağını ve biraz su katın. Karışımı süzgeçten geçirin. Kalan yağla servis yapacağınız tabağı yağlayın. Dereotunun yapraklarını ince kıyıp karışıma ekleyin. Soğuyunca istediğiniz gibi keserek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişasta
* Dereotu
* Tuz


Fava
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız baklayı bir tencerenin içine koyun. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan, tuz, şeker ekleyip 4 su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Baklalar piştiğinde tel süzgeçten ya da mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Kenarı kalın bir kabı suya batırıp çıkartın. Püre kıvamına gelen baklayı kabın içerisini boşaltıp üzerini düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Favayı servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyuyla karıştırdığınız zeytinyağını ekleyin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 250 gr. kuru bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 adet limon
* 8-9 dal dereotu
* Tuz
* 1 adet kesme şeker


Gavur dağı salatası
HAZIRLANIŞI
Soğan küçük küçük kıyılır ve tuzla ovulur. Sivribeber ve maydanoz eklenir ve iyice yoğurulur. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğranır ve karışıma eklenir. Hepsi tekrar yoğrulur. Salça ve sarımsak eklenir. Nar ekşisi, zeytinyağı ve en üste de ceviz koyulup servis yapılır.
MALZEMELER
*
4 domates
* 3 sivribiber
* 1 demet maydanoz
* 1 soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım su bardağı ceviz ve tuz


Şakşuka
HAZIRLANIŞI
Biberler küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Patlıcanlar da kuşbaşı şeklinde doğranıp biberin içine eklenir. Karışım kavrulur, içine dometes rendelenir ve ilave edilir. 10 dakika karıştırılır. Karışımı ateşten almaya yakın yumurta eklenir ve 2 dakika karıştırılır. Bu mezeyi soğuk ya da sıcak yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
*
2 büyük patlıcan
* 300 gr. dolmalık biber
* 100 gr. acı sivri biber
* 1 yumurta
* Yarım domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı


Kalamar dolması
HAZIRLANIŞI
Kalamarlar temizlenip yıkanır ve süzülür. Soğanlar ince ince doğranır. 1/2 bardak zeytinyağında hafifçe kızartılır. Fıstık ekleyip pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılıp önce pirinç sonra da diğer malzemeler eklenir. Kalamarlar birer birer harçla doldurulur ağızları iğne iplikle dikilip tencereye dizilir. Limon suyu, 1/2 bardak zeytinyağı, bir bardak sıcak su katılıp, 8-9 dakika orta ateşte sonra da kısık ateşte pişirilir. Soğuk servis yapılır.
MALZEMELER
*
20 orta boy kalamar
* 4 orta boy soğan, 2 demet taze soğan
* 1 demet dereotu
* 50 gr. kuş üzümü, 50 gr. dolmalık fıstık
* 6-7 çorba kaşığı dolmalık pirinç
* 1 bardak zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı yeni bahar
* 1 tatlı kaşığı şeker, biber ve tuz
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Menü lokantanın aynasıdır
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
 Antepli Musa Usta
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Yeşil sahaların minik yıldızları
Yeşil sahaların minik yıldızları
Yaşları 10-12 arasında değişen binlerce çocuk Fransa'daki Danone...
Eşeğe binmek için 41 yıl sonra Antalya'ya geldi
Eşeğe binmek için 41 yıl sonra Antalya'ya geldi
Alman Solveigh Pfaehler, 1965'te otostopla geldiği Antalya'da eşekle...
Göstermediğim filmlerle çok gurur duyuyorum
Sinan Çetin, Rahşan Gülşan'la yaptığı röportajda hem sinema...
İşte Tarkan'ın 'gerçek' albümü
Tarkan'ın 7 Nisan'da tüm dünyada çıkacak olan 'Come Closer' adlı...
Hikayeyi yazan kadın tutkuyla oynayan erkek
Brokeback Dağı'nı izlemek önemli bir şeye tanık olmak anlamına geliyor. Hüzünlü...
Edebiyat ve 'hasta ruhlar'
Capote, izlediğiniz kişiye ilgi duyuyorsanız seyretmekten zevk alacağınız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.