kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Ispanaklı bulgur pilavı

Soğanı kızgın yağda sararıncaya kadar soteleyin. Bulguru ve kırmızı etli biberi katıp, 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyin, ıspanağın yarısını ilave ederek bir kez karıştırın. Ilık suda bulyonu eritip, bulgurun üzerine gezdirin, bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Bulguru, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kalan ıspanakları karıştırıp, 10 dakika dinlendirin. Reyhan yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

4 kişilik
*
2 su bardağı bulgur
* 250 gr. ıspanak (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı su (ılık)
* 1 paket toz tavuk bulyon
* 1 adet kırmızı etli biber
* Tuz
* Reyhan (süslemek için)

Portakallı kereviz
Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun. Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp, malzemenin üzerine gezdirin. Şekeri ilave edip, kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine kereviz yaprağı serpip, servis yapın.

6 kişilik
*
1 kg. kereviz (halka doğranmış)
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 1 adet havuç (halka doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 adet portakal suyu (ekşi)
* 2 adet kesme şeker
* 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)

Karaçuval helvası
Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın. Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın. İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.

8 kişilik

*
1 kg. un
* 250 gr. tereyağı
* 1 su bardağı pekmez
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 300 ml. su
* 100 gr. ceviz
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 24-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-03-2006
 Limonlu spagetti   / 21-03-2006
 Gülümcük   / 20-03-2006
 Bonfile sarma   / 18-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 17-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 15-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 14-03-2006
GÜLSE BİRSEL
Körolası cemre!
Bittim ben! Başıma kötü bir şey...
REHA MUHTAR
Cezayir'e kaç yıldız?
Hayat artık markalarla var... Mavi...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı bulgur pilavı

Soğanı...
'Koku'suyla herkesin diline düştü
'Koku'suyla herkesin diline düştü
Mustafa Sandal'ın eski vokalisti Beyza Durmaz'ın 'Koku' isimli...
Kim ne derse desin heyecan içindeyim
Kim ne derse desin heyecan içindeyim
'Süper Star' isimli şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision'da temsil etmeye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.