Lezzet Güneşi
Ispanaklı bulgur pilavı
Soğanı kızgın yağda sararıncaya kadar soteleyin. Bulguru ve kırmızı etli biberi katıp, 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyin, ıspanağın yarısını ilave ederek bir kez karıştırın. Ilık suda bulyonu eritip, bulgurun üzerine gezdirin, bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Bulguru, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kalan ıspanakları karıştırıp, 10 dakika dinlendirin. Reyhan yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
4 kişilik * 2 su bardağı bulgur * 250 gr. ıspanak (ince kıyılmış) * 2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı su (ılık) * 1 paket toz tavuk bulyon * 1 adet kırmızı etli biber * Tuz * Reyhan (süslemek için)
Portakallı kereviz Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun. Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp, malzemenin üzerine gezdirin. Şekeri ilave edip, kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine kereviz yaprağı serpip, servis yapın.
6 kişilik * 1 kg. kereviz (halka doğranmış) * 2 adet soğan (halka doğranmış) * 1 adet havuç (halka doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 3 adet portakal suyu (ekşi) * 2 adet kesme şeker * 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
Karaçuval helvası Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın. Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın. İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
8 kişilik
* 1 kg. un * 250 gr. tereyağı * 1 su bardağı pekmez * 1 çorba kaşığı tozşeker * 300 ml. su * 100 gr. ceviz * 2 çorba kaşığı hindistancevizi
|