|
|
Lezzet Güneşi
Körili piliç çorbası Etleri kaynar suda 15 dakika haşlayın. Geniş bir kabın içinde zeytinyağını ısıtın. Orta hararette soğan, sarmısak, havuç, bezelye ve kereviz saplarını yaklaşık 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Un ve köriyi katın, 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşi kısarak önce etleri katın, sonra yavaş yavaş piliç suyunu ilave edin ve tuzunu ekleyin. Sürekli karıştırarak orta hararette yaklaşık 8-10 dakika çorba kalınlaşana kadar pişirin. Kabı ateşten alıp, ekşi kremayı hızla karıştırın. Maydanoz ve dereotunu da ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika çorba ısınıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
6 kişilik
* 1 paket piliç ızgara tava kuşbaşı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan (doğranmış)
* 2 diş sarmısak
* 2 adet büyük boy havuç
* 2 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
* 4 adet kereviz sapı (doğranmış)
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı köri
* 7,5 su bardağı su kaynar)
* 1 su bardağı ekşi krema (normal kremaya 2 çorba kaşığı sirke ilave edin)
* 3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
* Tuz
|