Muzlu şarlot
Ahududuyu, limon suyunun yarısı ve 3 çorba kaşığı şeker ile birlikte robottan geçirin. Karışımı ayrıca kevgirden geçirerek bir kaba alın. Muzları, kalan limon suyu ve şekerle birlikte ezin. Krem şantiyi süt ve vanilya ile iyice koyulaşana kadar çırpın, ezdiğiniz muzları ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazını kar gibi oluncaya kadar çırpıp, krem şantiye ilave edin, yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımdan servis tabaklarına 2 çorba kaşığı koyup, malzemenin etrafına 5-6 adet kedi dilini diklemesine sıralayın. Kedi dillerinin ortasına 2 çorba kaşığı daha malzeme koyup, 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Ahududu sosuyla birlikte servis yapın.
4 kişilik
* 200 gr. ahududu veya vişne
* 1 adet küçük boy limonun kabuğu (rendelenmiş) ve suyu
* 4,5 çorba kaşığı tozşeker
* 2 adet muz
* 1 paket krem şanti
* 1/2 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 adet yumurtanın beyazı
* 24 adet kedi dili bisküvi
|