Kekik soslu piliç
Etleri çatal ile bir iki yerinden delin. Şarabı ilave edip 10 dakika marine edin. Tereyağı ve zeytinyağını birlikte ısıtın. Soğan ve sarmısağı katıp, soğanlar sararıncaya kadar soteleyin. Soğan ve sarmısakları delikli kaşıkla alın. Soğanlara, biber, krema, un, kekik ve etleri marine ettiğiniz şarabı süzerek katıp, robottan geçirin. Soğanları sotelediğiniz yağda etlerin her iki yüzünü çevirerek yaklaşık 4 dakika soteleyin. Etleri yağlanmış fırın kabına koyup, üzerlerine hazırladığınız sostan dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzeri kapalı olarak pişirin. Kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
4 kişilik
* 4 adet piliç göğüs
* 1-1/4 su bardağı elma sirkesi
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet küçük boy soğan
* 1 tatlı kaşığı sarmısak
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 1/4 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı taze kekik
* Tuz
|