|
|
Keçi peynirli soğan salatası
Soğanları üst kısmından, keskin bir bıçakla, alttan 1 cm'lik kısmını kesmeden 4'e bölün. Zeytinyağını ısıtıp, soğan, kekik ve sarmısağı ilave edin. Üzerini kapatıp, soğanlar yumuşayana kadar, sık sık karıştırarak 12-15 dakika pişirin. Şeker serpip, tekrar kapağını kapatın ve soğanlar karamelize olmaya başlayana kadar kısık ateşte karıştırarak 10 dakika daha pişirin. (Sık sık kontrol edin, soğanların yanmasını önlemek için gerekirse çok az su ilave edin.) Balsamik sirke ve tuz katıp, sirke kabarmaya başlayana ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar 15 dakika daha kapalı olarak pişirin. Kapağı açın, 3 çorba kaşığı su ekleyip, karıştırın. Soğanlar çok yumuşak olmalı. İri doğranmış marul yapraklarını salata tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine soğanları yerleştirin. Keçi peynirini kırıklayarak soğanların üzerine serpin, soğanların üzerine pişirdiğiniz sostan gezdirin, kalan marul yaprakları ile süsleyerek ılık servis yapın.
6 kişilik * 6 adet soğan
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 dal kekik
* 4 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı esmer şeker
* 4,5 çorba kaşığı balsamik sirke
* 10 adet marul yaprağı
* 150 gr. keçi peyniri
|