|
|
Bonfile sarma
Bonfileyi sarmısak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve karabiber ile ovun. Geniş bir tavada kalan yağı ısıtın. Yüksek ateşte bonfilenin her tarafını yaklaşık 5 dakika kızartın. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 15 dakika çevirerek pişirin. Bir tepside kekik, biberiye, maydanoz ve limon kabuğunu karıştırın. Bonfileyi otlu karışıma bulayarak her tarafının kaplanmasını sağlayın. Milföy hamurlarını üst üste koyup, eti kaplayacak büyüklükte açın ve eti hamur ile sarıp, kenarlarını yumurtaya bulayarak kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra en az 2 cm'lik kalın dilimler keserek servis yapın.
6 kişilik * 750 gr. bonfile
* 2 adet sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber
* 1,5 çorba kaşığı taze kekik ve biberiye
* 3 çorba kaşığı maydanoz (yapraklanmış)
* 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 1 paket milföy hamuru
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
Sos: * 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı hardal
|