Mantarlı tart
Tencereye süt ve kremayı koyup, sarmısağı ekleyin. Kaynayınca, patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Bir tavada tereyağını eritip, mantarları katın. Hızlı ateşte yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin. Ateşten alıp, muskat, tuz ve karabiber serpin. Milföy hamurlarını 23 cm. ebatlarında bir fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine patatesli karışımı, onun üzerine de mantarları yerleştirin. En üste dil peynirlerini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik
* 500 gr. kestane mantar
* 500 gr. patates (ince halka doğranmış)
* 1 su bardağı süt
* 2/3 su bardağı krema
* 1 diş sarmısak
* 50 gr. tereyağı
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 1 paket milföy hamuru
* Un (serpmek için)
* 100 gr. dil peyniri (küp doğranmış)
* Tuz, karabiber
|