Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin. Geniş bir kapta tereyağının üçte ikisini eritin. Etleri katıp, orta hararette, karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika etlerin rengi değişene kadar pişirin. Etleri ayrı bir kaba aldıktan sonra kalan tereyağını da eriterek mantarları 2-3 dakika pişirin. Şarap, krema, domates salçası ve muskatı ilave edip, hızlı ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika, sos hafif kalınlaşana kadar pişirin. Sosa piliç etlerini ilave edin, orta hararette yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirin. En son taze soğanları karıştırın ve ısıtmadan servis yapın.
4 kişilik
* 1 tabak piliç light göğüs
* 90 gr. tereyağı
* 1 su bardağı mantar (ortadan ikiye kesilmiş)
* 1/3 su bardağı sek beyaz şarap
* 250 ml. krema (çırpılmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı muskat
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
|