kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Piyaz oturtma
6 kişilik
*
2 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden ıslatılmış)
* 3 adet limonun suyu (2 çorba kaşığı ayrılmış)
* 3 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 2/3 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limon (suyu alınmış, kabuğu rendelenmiş)
* 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 1/4 su bardağı kapari (süzülmüş, durulanmış)
* 1 tatlı kaşığı mercanköşk yaprağı (doğranmış)
Fasulyeleri yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika kaynar suda pişirip süzün ve oda sıcaklığında soğutun. Bir buçuk su bardağı fasulyeyi ayırıp, kalan fasulyeyi, 1 adet limonun suyu, sarmısak, yoğurt ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pürüzsüzleşinceye kadar robottan geçirin. Tuz ekleyin. Ayırdığınız fasulyeleri, 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi, zeytin, kapari, mercanköşk, kalan zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Fasulye püresini bir servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı koyun. Oda sıcaklığında servis yapın.

Yumurta haşlama
6 kişilik
*
5 su bardağı su
* 3 çorba kaşığı sirke
* 6 adet yumurta
Su ve sirkeyi karıştırıp, kaynama noktasına getirin. Her bir yumurtayı dikkatlice kepçeye kırı, kaynar suya bırakın ve ateşi kısın. Pişen yumurtaları delikli bir kepçe ile alıp, hafifçe soğuk suya sokup çıkartın. Kenarlarını kesip düzeltin. Arzu ettiğiniz yeşilliklerle birlikte servis yapın.

Mısır ekmeği
8 kişilik
*
1.5 su bardağı mısır unu
* 1.5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 5.5 çorba kaşığı tozşeker
* 1/4 su bardağı sıvıyağ
* 1.5 su bardağı krema
* 1/4 tatlı kaşığı karbonat
* 3 sap taze soğan (doğranmış)
* 1 su bardağı mısır
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Mısır unu, un, kabartma tozu, tuz ve kırmızıbiberi karıştırın. Başka bir kapta yumurta, şeker, sıvıyağ, krema ve karbonatı çırpıp, unlu karışıma ekleyin. Taze soğan ve mısırları ilave edin. Fırın kabına tereyağını koyup, ısıtın ve kabın her tarafının yağlanmasını sağlayın. Karışımı fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2006
 Çikolatalı çıtır kek   / 06-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-03-2006
 Püreli kebap   / 28-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 27-02-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 26-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
'Torpilli' damgalı ünlü çocukları
Davulun sesi uzaktan...
HAKAN & UTKU
Meraklı Köfteci
Şu 'Best of' albümleri hepimizin malumu.
EMRE AKOZ
Ne umurumda! Çok umurumda!
Doğrusunu isterseniz 8 Mart...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Piyaz...
Reçeteyi ucuza getirebilirsiniz!
Reçeteyi ucuza getirebilirsiniz!
Akıllı bir hasta, doktoru reçetesini verdikten sonra da tam bir...
Sosyetenin estetikçisi İstanbul'a geliyor...
Sosyetenin estetikçisi İstanbul'a geliyor...
Güzelliğine düşkün sosyetik hanımlara müjde! Randevu alabilmek...
Eskiler satışta!
Eskiler satışta!
Siren Ertan ile Uğur Antik'in sahibi Uğur Batur, Nişantaşı'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.