Piliçli makarna
Kaynar suda etleri 15 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede ve tuzlu bol kaynar suda makarnayı pişirin. Makarnanın pişmesinden hemen önce bezelyeleri ilave edip, süzün. Bir tavaya lor, kaşar peyniri ve yağı koyup, kısık ateşte 1-2 dakika karıştırın. Tuz, karabiber, piliç, domates ve maydanozu ilave edip, ısınıncaya kadar karıştırın. Makarnayı 20x30 cm. ebatlarında bir fırın kabına koyup, peynirli karışımı ilave edin. Sallayarak karıştırın. Üzerine cheddar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 400 gr. piliç kalça kuşbaşı
* 1 paket makarna
* 1 çay bardağı bezelye (dondurulmuş)
* 400 gr. lor peyniri
* 50 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy domates (küp doğranmış)
* 10 sap maydanoz (doğranmış)
* 90 gr. cheddar peyniri (kıyılmış)
|