Çikolatalı çıtır kek
Bir kapta tereyağı, şeker ve yumurtayı karıştırıp, pirinç gevrekleri ve hindistancevizini ilave edin. Kekun ve kakaoyu eleyerek ekleyip, iyice karıştırın. 26x32 cm. ebatlarında bir kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını fırın kağıdı ile kaplayın. Karışımı hazırladığınız kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında katılaşana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Kalıbın içinde soğumaya bırakın. Bir kapta sos malzemelerini karıştırıp, kekin üzerine dökün. Üzerini kapatıp, sertleşene kadar buzdolabında dinlendirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
6 kişilik * 7 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1-2/3 su bardağı esmer şeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 paket pirinç gevreği
* 1 su bardağı hindisitancevizi
* 1,5 su bardağı kekun
* 3 çorba kaşığı kakao
Sos: * 200 gr. sütlü çikolata (eritilmiş)
* 5 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 paket pirinç gevreği
|